01.
POSKYTUJÍ DŮLEŽITÉ ŽIVINY PRO NAŠE TĚLO
Celkově jsou mořské plody známé jako přirozený zdroj vitamínů a minerálů, jako je B – komplex, vitamín D a vitamín B. Vitaminy B – komplexu (B1, B3, biotin, B12 atd), plní mnoho různých funkcí, zajišťují zdravou produkci energie, zlepšují metabolismus a koncentraci.
02.
PODPORUJÍ ZDRAVÍ SRDCE
Zatímco mořské plody jsou dostatečně výživné, mají také nízký obsah nasycených mastných tuků a vysoký obsah bílkovin. Jejich největší přínos pro zdraví spočívá v bohatém zdroji omega-3 mastných kyselin. Několik provedených studií o výhodách omega-3 mastných kyselin prokázalo přínosy právě pro zdraví našeho srdce. Mořské plody mohou výrazně snížit riziko vzniku kardiovaskulárních příhod, jako jsou arytmie, mrtvice a srdeční infarkt.
05.
POMÁHAJÍ UDRŽOVAT ZDRAVÝ VZHLED KŮŽE
Konzumace mořských plodů pomáhá chránit vlhkost pokožky. Přirozený vzhled pokožky je ovlivněn více tím, co jíme, než tím, co na ni nanášíme. Omega-3 mastné kyseliny v mořských plodech chrání pokožku před UV zářením ze slunce. Nedávný výzkum také ukázal, že rybí olej může pomoci snížit výskyt akné.
06.
ZVYŠUJÍ MOZKOVOU ČINNOST
Mořské plody mohou snížit riziko vzniku Alzheimerovy choroby. Dostatečný příjem DHA a EPA nacházejících se v omega-3 mastných kyselinách podporuje správný růst mozku u kojenců a dětí. Dlouhodobá konzumace omega-3 mastných kyselin může posílit kognitivní funkce u stárnoucích žen.
03.
SNIŽUJÍ BOLEST KLOUBŮ
Bylo prokázáno, že pravidelná konzumace mořských plodů zmírňuje příznaky artritidy. Výzkum ukázal, že omega-3 mastné kyseliny mohou u pacientů s revmatoidní artritidou zmírnit křehnutí kloubů a snížit ranní ztuhlost.
04.
UDRŽUJÍ ZDRAVÝ ZRAK
Studie naznačují, že u těch kteří konzumují omega-3 mastné kyseliny obsažené v mořských plodech, je méně pravděpodobné, že budou trpět věkem podmíněnou makulární degenerací, což je onemocnění, což je onemocnění, které může mít za následek ztrátu zraku. Ryby a měkkýši mohou také zlepšit noční vidění. Pravidelná konzumace ryb bohatých na olej pomůže udržet oči jasné a zdravé.
07.
POMÁHAJÍ V BOJI PROTI DEPRESI
Konzumace mořských plodů pomáhá chránit vlhkost pokožky. Přirozený vzhled pokožky je ovlivněn více tím, co jíme, než tím, co na ni nanášíme. Omega-3 mastné kyseliny v mořských plodech chrání pokožku před UV zářením ze slunce. Nedávný výzkum také ukázal, že rybí olej může pomoci snížit výskyt akné.
08.
PŘINÁŠÍ VÝHODY V TĚHOTENSTVÍ
Jíst více ryb má pozitivní přínos pro porodní hmotnost, protože zlepšuje růst a vývoj plodu. Konzumace mořských plodů také pomáhá snižovat předčasné porody a je nezbytná pro vývoj centrálního nervového systému.
09.
ZLEPŠUJÍ IMUNITNÍ SYSTÉM.
Zvýšená konzumace omega-3 může snížit příznaky astmatu a některých alergií. Selen je silný antioxidant nacházející se v mořských plodech, o kterém je známo, že zlepšuje imunitní systém.
10.
TOLIK MOŽNOSTÍ!
Na výběr je obrovské množství mořských plodů a přestože jedním z největších odrazujících faktorů od mořských plodů je „mořská chuť“, existuje mnoho různých zdravých způsobů, jak připravit jídlo, které bude chutnat právě vám.
! Benefitů je spousta, tohle je jen malá část z nich. Tak neváhej a objednej si dávku zdravých vitamínů a minerálů z RYBÍHO TRŽIŠTĚ!
EPA - je nenasycená mastná kyselina, která se v největším množství přirozeně nachází v rybím oleji získaném z tresek, sardinek a makrel. DHA - Kyselia dokosahexaenová je omega-3 mastná kyselina, která je primární strukturní složkou lidského mozku, mozkové kůry, kůže a sítnice.