CO JSTE OCHUTNALI NA DOVOLENÉ A S NÁMI SI MŮŽETE PŘÍPRAVIT TAKÉ DOMA?
Spousta z nás se s postupujícím létem vrací z dovolených u moře. Jsme plni dojmů, zážitků, a to mimo jiné i těch gastronomických. Nebuďte smutní, společně s námi si můžete v pohodlí domova připravit lahůdky ze dvou nejčastěji navštěvovaných zemí – Řecka a Chorvatska. Vybrali jsme pro vás tradiční jídla, pro jejichž přípravu na RYBÍM TRŽIŠTI naleznete to základní – ryby a mořské plody!
ŘECKO
Řekové mají přirozenou schopnost si doslova užívat života a z místních surovin dokáží vykouzlit skvělé jídlo. Ryby a chobotnice, fazole, čočka, olivy, olej, citron a bazalka – to vše spojené s lahodným douškem vína je to, co dodnes spojuje antické a moderní Řecko.
Řecké stoly se často doslova prohýbají pod spoustou mís s různými druhy grilovaných ryb a mas, ze kterých si jednoduše nabíráte podle chuti.
K oblíbeným rybám patří mečoun, mořský jazyk, pražma a samozřejmě různé druhy makrel – tyto se zpravidla podávají grilované, polité dresinkem z olivového oleje a citronové šťávy nebo s česnekovou pastou. Zapomenout nesmíme na sardinky (ty jsou nejlepší pečené) či dokřupava usmažené sledě.