Začíná podzim, podpořte svou imunitu pravidelnou konzumací ryb.

S příchodem podzimu se objevuje krásné barevné padající listí, ale také snížená imunita a časté nachlazení. Málo kdo z nás se na podzim vyhne rýmě, kašli či chřipce. Pokud ale zapracujeme na svém životním stylu a do svého pravidelného režimu přidáme pohyb a zdravou stravu bohatou na vitamíny, můžeme posílit svůj imunitní systém natolik, že nás žádné nachlazení neskolí.

Ryby obsahují Zdravé tuky ve formě omega-3 mastných kyselin, vitamin D, vitamin B12, jód, vápník, fosfor a zinek. Jsou prostě zdravé a kdo říká, že ne, ten neví, o čem mluví. Tolik nutričně kvalitních látek, živin a vitaminů se totiž pohromadě jen tak nevidí. Proto vám zařazení ryb a mořských plodů do jídelníčku velmi doporučujeme. 

O zaručeném zdroji vitamínu D se právě v poslední době čím dál více hovoří v souvislosti s posílením imunity. Z hlediska obsahu patří ryby mezi nejbohatší přírodní zdroje vitamínu D. Ruku v ruce zdravému modernímu životnímu stylu by měla jít i konzumace lehkých, snadno stravitelných potravin. A právě ryby toho mohou být zdárným příkladem. Zde je důležité upřednostnit především konzumaci tučných druhů ryb, protože nositelem vitamínu D je rybí tuk, nikoliv svalovina.

Rozhodnete-li se tedy opravdu významným způsobem podpořit svou imunitu a zdravý životní styl, konzumujte ryby (např.lososa, sledě, sardinky) pravidelně, a to minimálně 2x týdně.